Het ultieme genieten

Multimedia systemen

Wij leveren alle apparatuur om muziek, films en foto’s in de hoogste kwaliteit op uw installatie weer te geven. Het systeem wordt afgestemd op uw kennis en interesse. Wij bouwen systemen voor stand-alone weergave en grote systemen met centrale opslag. Voor ons is het belangrijkste uitgangspunt dat u overweg kunt met het systeem en het eenvoudig kunt bedienen.

Multimedia gebruik, iets voor u?

Van de mensen die ik ontmoet is altijd een groep die denkt dat multimedia en computers niets voor hun is. Zij denken dat ze er geen verstand van hebben (en dat kan natuurlijk ook terecht zijn) en daarom verdiepen zij zich niet in de mogelijkheden.

Zelf vinden wij dat je de hedendaagse technieken kunt gebruiken om het leven te veraangenamen. Om u een voorbeeld te geven. De kans is groot dat u een redelijke verzameling CD’s en DVD’s heeft. U trekt uw kast open en vraagt zich regelmatig af wat u allemaal heeft. Sommige muziek en films zult u waarschijnlijk nooit draaien en heeft u wellicht ook nooit gedraaid. Al uw media doorspitten, bekijken en beluisteren gaat u waarschijnlijk niet doen, daar gunt u zich de tijd niet voor.
Kortom, eigenlijk jammer van de investering en kastruimte. Bij het overzetten van uw media naar digitale opslag is dit probleem verleden tijd!

Bij het digitaliseren van uw collectie kunt u direct uitsplitsen wat u nooit meer zult beluisteren en wat u nog de moeite waard vindt. Het digitaliseren van muziek CD’s kunt u op een standaard computer doen en binnen ca. twee minuten heeft u de kopie van een CD (zonder kwaliteitsverlies), op uw schijf staan. Al deze digitale albums kunt u op een mediaspeler overzetten. De mediaspeler wordt op uw versterker en televisie aangesloten waarbij u via een afstandsbediening door de collectie kunt “bladeren” om uw favoriete nummers af te spelen. De hele CD collectie kan in een doos naar zolder (als u ze als backup wilt achterhouden). Voor “moeders” scheelt dat ook nog eens een hoop kastruimte. Hetzelfde verhaal kunnen we afsteken voor foto’s en video’s.
Kortom de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt en als u bang bent dat u het niet kunt bedienen, laten we het u graag zien.Wij hebben altijd apparatuur in huis om een demonstratie te geven en als u geen gelegenheid hebt om bij ons langs te komen, dan komen wij naar u toe.
Als u langs wilt komen, dan verzoeken wij u wel een afspraak te maken, zodat wij voldoende tijd voor u kunnen uittrekken.

Het ultieme weergeven

De perfecte luidspreker bestaat gelukkig nog niet, dus alles wat er verkrijgbaar is blijft een compromis. Wij hebben een manier gevonden om dat compromis zo gering mogelijk te maken in de vorm van een actief computergestuurd filter systeem. Dit zorg ervoor dat de grootste weergaveproblemen kunnen worden opgelost.

U bent dan  in staat de weergave zo “recht” mogelijk of volledig naar eigen klankkleur af te regelen, zonder afbreuk te doen aan het fase/pulse gedrag van de luidspreker, terwijl u uw luidsprekers op bijna iedere gewenste plaats kunt neerzetten (zelfs strak tegen de muur). U bent zelf in staat om presets te maken voor bepaalde muzieksoorten. Wij hebben dit systeem bedacht om te voorkomen dat u nieuwe luidsprekers hoeft aan te schaffen als u niet tevreden bent over de weergave. Iedereen kent wel het fenomeen dat bij het verplaatsen van luidsprekers vooral de laagweergave totaal kan veranderen, of dat een bepaald frequentiegebied te veel wordt benadrukt of onderdrukt. Met het gebruik van passieve luidsprekers kunt u dit bijna nooit aanpassen of oplossen en met onze methode kan dat op een vrij eenvoudige wijze. Bij grotere luidsprekerkasten kan onze apparatuur in de kast geplaatst worden. U bent vrij in de keuze van de versterkers  zodat het vermogen en de kwaliteit overeenstemmen met uw wensen. Wij kunnen met u alle mogelijkheden bespreken, maar wij adviseren liever om bij ons, onder het genot van een kop verse koffie, het systeem zelf te ervaren en te beoordelen. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken, zodat wij tijd voor u kunnen reserveren.

Genieten van muziek

Geniet u van muziek of luistert u naar uw luidsprekers?
Dat is een interessante vraag, niet waar? Zelf ben ik al van jongs af aan met het weergeven van muziek bezig geweest. Ik paste luidsprekers aan, veranderde filters en veranderde onderlinge weergevers in de luidsprekerkasten. In beginsel met het doel de weergavekwaliteit te verbeteren. Naarmate ik langer bezig was, verhoogde ik automatisch mijn grenzen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het bouwen van volledig zelf ontworpen actieve luidsprekers. Was ik nu klaar, zult u zich misschien afvragen? Ja en nee. Nadat ik de speaker naar mijn tevredenheid in gebruik had genomen, bleek de akoestiek van de luisterruimte de beperkende factor te zijn. Deze bepaalt eigenlijk voor het grootste gedeelte hoe een weergever (luidspreker) zijn kwaliteiten kan waarmaken. Ik kwam er toen achter dat mijn luisterruimte de beperkende factor in de weergave was en niet de weergever, zoals ik heel lang gedacht had. Nu heb ik een aanpassing gedaan met akoestische absorptieplaten die er voor zorgen dat de ruimte akoestisch “beter” klinkt.

Contact

U kunt een afpraak maken door het invullen van het fomulier op de “Contact” pagina, maar u kunt ons ook bellen met 0725346370 of 0624543310.