Beste bezoeker van de Audioshow Alkmaar 2019. Heel hartelijk dank voor uw aandacht en interesse. Wij hebben dit weekeinde als zeer leerzaam en inspirerend ervaren.
Bijzonder waren ook de reacties op de actieve gemodificeerde Kef “Eitjes”. Het is werkelijk verbazend hoe prettig het geluidsbeeld daarvan is in combinatie met de subwoofer, en dat voor een prijs onder de € 1.000,-.

Verder zijn we blij met de reacties op onze samengestelde half open baffles met ingebouwde verlichting met ondersteuning voor “kleurentherapie”;). Die konden de meeste bezoeker ook waarderen. Vooral de openheid van de tweeters is bijzonder.
Inmiddels zijn we weer een modificatie aan het voorbereiden door het plaatsen van een ionisator achter de tweeter. Dat zou een verbetering geven in de openheid van de weergave en tevens zorgt het voor een gezondere omgevingslucht, we gaan dat eens uitgebreid testen en als dat inderdaad verbetering geeft bouwen we dat permanent in. Dank voor uw aandacht en tot een volgende gelegenheid..

Aanpassen van uw huidige luidspreker, een streling voor het oor!

Veel muziekliefhebbers zijn nooit helemaal tevreden met de klank van hun speakers. “In de winkel klonken ze geweldig, maar thuis heel anders”, is een veelgehoorde uitspraak. Na veel schuiven en draaien wordt uiteindelijk  wel een aardig compromis gevonden, maar het blijft toch altijd knagen, de zoektocht van de ultieme weergave in je eigen luisteromgeving.
Wij bouwen uw passieve luidsprekers om en maken daar een actief systeem van, waarbij u eindelijk in staat bent om alle gewenste instellingen en aanpassingen te kunnen doen. Nu bent u in staat om de luidspreker op de luisterruimte aan te passen en dat is vele malen makkelijker dan andersom! Natuurlijk kunnen wij de instellingen ook voor u doen. Wij maken dan een aantal pre-sets, zodat u eenvoudig de beste keuze kunt maken die bij uw smaak past.

Het ultieme weergeven

De perfecte weergever bestaat gelukkig (nog) niet, dus alles wat verkrijgbaar is blijft een compromis. Helaas zijn we erop attent gemaakt dat iedere luidsprekerfabrikant zijn eigen klankkleur toevoegt, waardoor je kunt “horen” van welk handelsmerk hij is. Wij waren bijzonder verbaasd over dit fenomeen, omdat bij ons het idee bestond dat een luidspreker zo neutraal mogelijk zou moeten weergeven. Helaas, niets is minder waar….

Wij hebben een manier gevonden om die “fabriekskleuring” op te heffen in de vorm van een actief en volledig instelbaar systeem.
Bijna alles wat u zou willen aanpassen kan bij ons ingesteld worden om de ultieme uitersten uit het systeem te halen. Dit zorgt ervoor dat grote ergernissen in de weergave kunnen worden opgelost en dat de balans optimaal is.

U bent in staat de weergave zo “recht” mogelijk of volledig naar eigen klankkleur in te regelen, zonder afbreuk te doen aan het fase/pulse gedrag van de luidspreker, terwijl u uw luidsprekers op bijna iedere gewenste plaats kunt neerzetten (zelfs strak tegen de muur). Er kunnen pre-sets gemaakt worden voor bepaalde muzieksoorten.
Wij hebben dit systeem bedacht met beschikbare middelen  om te voorkomen dat het wiel weer opnieuw door ons moest worden uitgevonden.
Nieuwe luidsprekers hoeven niet meer te worden aangeschaft. Als u niet (meer) tevreden bent over de weergave kunt u op eenvoudige wijze het systeem bijstellen. Iedereen kent wel het fenomeen dat bij het verplaatsen van luidsprekers vooral de laagweergave totaal kan veranderen, of dat een bepaald frequentiegebied te veel wordt benadrukt of onderdrukt. Met het gebruik van passieve luidsprekers kunt u dit bijna nooit oplossen en met onze methode kan dat vrij eenvoudig.
Bij grotere luidsprekerkasten kan de apparatuur in de kast geplaatst worden. U bent vrij in de keuze van de eindversterkers (wij gebruiken meestal de Hypex Ncore plaatversterkers)  zodat het vermogen en de kwaliteit overeenstemmen met uw wensen. Wij kunnen met u alle mogelijkheden bespreken, maar wij adviseren liever om bij ons, onder het genot van een kop verse koffie, de mogelijkheden van het systeem zelf te ervaren en te beoordelen. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken, zodat wij tijd voor u kunnen reserveren.

De kunst van het genieten

Geniet u van muziek of luistert u naar uw luidsprekers?
Dat is een interessante vraag, niet waar?
Zelf ben ik al van jongs af aan met het weergeven van muziek bezig geweest. Ik paste luidsprekers aan, veranderde filters en veranderde onderlinge weergevers in de luidsprekerkasten met het doel de weergavekwaliteit te verbeteren. Helaas (of gelukkig) kwam ik er na een aantal jaren achter dat ik alleen nog maar technisch aan het luisteren was. Hoorde ik dit of dat nu wel of niet in het geluid? Ik merkte dat ik niet meer kon genieten van de muziek waar ik naar luisterde. Toen ben ik enkele jaren volledig gestopt met de hobby en na een aantal jaren weer rustig opnieuw begonnen en heb het alleen technisch luisteren gelukkig achter me gelaten.

Naarmate ik langer bezig was met het aanpassen van de weergave, verhoogde ik automatisch mijn grenzen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het bouwen van volledig zelf ontworpen actieve luidsprekers.
Was ik nu klaar, zult u zich misschien afvragen? Ja en nee. Nadat ik de speakers naar tevredenheid in gebruik had genomen, bleek de akoestiek van de luisterruimte een beperkende factor te zijn. Deze bepaalt voor het grootste deel hoe een weergever (luidspreker) zijn kwaliteiten kan waarmaken. Ik kwam er achter dat mijn luisterruimte een beperkende factor was en niet alleen de weergever, zoals ik heel lang gedacht had. Nu heb ik ook aanpassingen gedaan met middelen om de akoestiek in mijn ruimte beter aan te passen. Het weergavesysteem komt nu nog beter tot zijn recht. Het genieten is begonnen.

Contact

U kunt een afpraak maken via het invullen van het formulier op de “Contact” pagina of bellen met 0725346370 of 0624543310.