We zijn erg blij met de recentie in het toonaangevende audiomagazine “Music Emotion” van oktober 2019, over onze uitgebrachte Soundprism III luidsprekers.
Wilt u zich werkelijk laten verbazen/verrassen, dan kunt u een luisterafspraak in Heerhugowaard maken via ons nummer 0624543310 of  een luisterverzoek sturen naar E-mail adres info@connect2multimedia.nl. Wij maken graag tijd voor u vrij!

Onze conceptspeaker is nu klaar. Na de positieve reacties op de Audioshow Alkmaar hebben we de laatste nuances doorgevoerd en hebben de luidsprekers een naam gegeven, de Soundprism III. Deze luidsprekerset kost € 3.300,–.

Vanaf nu zult u deze speakers ook tegenkomen als advertentie in het blad Music Emotion.

SoundPrism III

SoundPrism III logo

SoundPrism III

De SoundPrism III is een 3-weg actief aangestuurde luidspreker op basis van Hypex nCore.
De controle over de speakerelementen is door de enorme dempingsfactor (ca. 1000!) bijzonder. Pulsgeluiden in de muziek worden daardoor zo goed als realistisch weergegeven.

Wat de gebruikte luidspreker-units betreft hebben we gekozen voor verschillende merken die in hun deel van het geluidsspectrum geweldig kunnen presteren.
Dit resulteert in een realistische geluidsbeleving die door onze opzet (instelbare DSP) kan worden aangepast in een beleving die binnen uw specifieke wensen en luisterruimte past.

De SoundPrism III is een halfopen baffle. De basspeaker zit in een behuizing waardoor het totale formaat beperkt kan blijven.
De midden- en hogetonen luidsprekers zijn van achteren open en geven daardoor aan de achterzijde nagenoeg het zelfde geluid weer als de voorzijde (maar dan in tegenfase). Door de open bouw is ook het pulsgedrag anders dan van een gesloten luidspreker.

De SoundPrism III speakers “zweven” op vier magneetvoeten die ervoor zorgen dat de speakers van de ondergrond geïsoleerd worden.

De SoundPrism III wordt handgemaakt en op bestelling gebouwd.
Wij leveren ze persoonlijk bij u af en passen de instelling af op uw luisterruimte.
We nodigen u graag uit om deze speakers zelf te komen beoordelen. Als u uw favoriete muziek meeneemt draaien wij die graag voor u.

Ombouwen van uw huidige luidspreker naar actief, een streling voor het oor!

Veel muziekliefhebbers zijn nooit helemaal tevreden met het geluidsbeeld van hun speakers. “In de winkel klonken ze geweldig, maar thuis heel anders”, is een regelmatig gehoorde uitspraak. Na veel schuiven en draaien wordt uiteindelijk  wel een aardig compromis gevonden, maar het blijft toch altijd een uitdaging, de zoektocht van de ultieme weergave in je eigen luisteromgeving.
Wij bouwen uw passieve luidsprekers om naar een actief systeem, waarbij het geluidsbeeld aan uw ruimte wordt aangepast, dat is vaak vele malen makkelijker te realiseren dan andersom!
Wij maken een aantal pre-sets, zodat u zelf kunt kiezen welk geluidsbeeld u het prettigst vindt.

Het ultieme weergeven

De perfecte weergever bestaat gelukkig (nog) niet, dus alles wat verkrijgbaar is blijft een compromis. Helaas zijn we erop attent gemaakt dat iedere luidsprekerfabrikant zijn eigen klankkleur toevoegt, waardoor je kunt “horen” van welk handelsmerk hij is. Wij waren bijzonder verbaasd over dit fenomeen, omdat we het idee hadden dat een luidspreker zo neutraal mogelijk zou moeten klinken. Helaas, niets is minder waar….

Wij hebben een manier gevonden om die “fabriekskleuring” eruit te halen in de vorm van een actief en volledig instelbaar filter- en versterkersysteem.
Bijna alles wat u zou willen aanpassen kan bij ons ingesteld worden om de ultieme uitersten uit het systeem te halen. Dit zorgt ervoor dat grote ergernissen in de weergave kunnen worden opgelost en dat de balans beter is.

Wij zijn in staat de weergave zo “recht” mogelijk of volledig naar eigen klankkleur in te regelen, zonder afbreuk te doen aan het fase/pulse gedrag van de luidspreker, terwijl u uw luidsprekers op bijna iedere gewenste plaats kunt neerzetten (zelfs strak tegen de muur).
Wij hebben dit systeem gemaakt met in de handel verkrijgbare middelen om te voorkomen dat het wiel weer opnieuw moest worden uitgevonden.
Als u niet (meer) tevreden bent over de weergave kunt u op eenvoudige wijze het systeem laten bijstellen. Iedereen kent wel het fenomeen dat bij het verplaatsen van luidsprekers vooral de laagweergave totaal kan veranderen, of dat een bepaald frequentiegebied te veel wordt versterkt of onderdrukt. Met het gebruik van passieve luidsprekers kunt u dit bijna nooit oplossen en met onze methode kan dat vrij eenvoudig.
Bij grotere luidsprekerkasten kan de apparatuur in de kast geplaatst worden. U bent vrij in de keuze van de eindversterkers (wij gebruiken meestal de Hypex Ncore versterkers)  zodat het vermogen en de kwaliteit overeenstemmen met uw wensen. Wij kunnen met u alle mogelijkheden bespreken, maar wij adviseren liever om bij ons, de mogelijkheden van het systeem zelf te ervaren en te beoordelen. Hiervoor dient u wel een afspraak bij ons te maken, zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

De kunst van het genieten

Geniet u van muziek of luistert u naar uw luidsprekers?
Dat is een interessante vraag, niet waar?
Zelf ben ik al van jongs af aan met het weergeven van muziek bezig geweest. Ik paste luidsprekers aan, veranderde filters en veranderde onderlinge weergevers in de luidsprekerkasten met het doel de weergavekwaliteit te verbeteren. Helaas (of gelukkig) kwam ik er na een aantal jaren achter dat ik alleen nog maar technisch aan het luisteren was. Hoorde ik dit of dat nu wel of niet in het geluid? Ik merkte dat ik niet meer kon genieten van de muziek waar ik naar luisterde. Toen ben ik enkele jaren volledig gestopt met de hobby en na een aantal jaren weer rustig opnieuw begonnen en heb het alleen technisch luisteren gelukkig achter me kunnen laten.

Naarmate ik langer bezig was met het aanpassen van de weergave, verhoogde ik automatisch mijn grenzen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het bouwen van volledig zelf ontworpen actieve luidsprekers.
Was ik nu klaar, zult u zich misschien afvragen? Ja en nee. Nadat ik de speakers naar tevredenheid in gebruik had genomen, bleek de akoestiek van de luisterruimte een beperkende factor te zijn. Deze bepaalt voor het grootste deel hoe een weergever (luidspreker) zijn kwaliteiten kan waarmaken. Ik kwam er achter dat mijn luisterruimte een beperkende factor was en niet alleen de weergever, zoals ik heel lang gedacht had. Nu heb ik ook aanpassingen gedaan met middelen om de akoestiek in mijn ruimte te verbeteren. Het geluid komt nu nog beter tot leven. Het ultieme genieten is begonnen.

 
 
 

Contact

U kunt een afspraak maken. Op de “Contact” pagina via een E-Mail of bellen met 0725346370 of 0624543310.