Nieuws:

De nieuwe website voor onze SoundPrism speakersystemen is nu online op SoundPrism.nl.

Daar kunt u alles lezen over onze series en ontwikkelingen. Deze rubriek zal op termijn uit de Connect2Multimedia site verdwijnen.

Het uiterlijk van de concept uitvoering van de nieuwe SoundPrism Excellent is inmiddels onder handen genomen en ziet er nu zo uit.

 

Na onze eerste indrukken van de SoundPrism Excellent in de woonkamer wilden we graag weten wat deze set in een grotere ruimte zou doen.
In de woonkamer was het immers mogelijk om een zeer hoog energieveld op te bouwen, maar in een grotere ruimte zou het kunnen instorten en daar waren we zeer nieuwsgierig naar. 
Naar aanleiding van contacten uit het verleden konden we terecht in een prachtig theater in Laren voor een test in een onbemenste zaal. De technici hebben ons bijna letterlijk  in het zonnetje gezet door de Excellents op te leuken met een prachtige lichtshow.
In de uren die volgden hebben we een flink gevarieerd muziekprogramma beluisterd. De geluidsbeleving was geweldig. Achter in de zaal bij de mengtafel voelde ik de vloer onder mijn voeten trillen, dus drukopbouw genoeg. Ook hebben we ervaren dat het geluidsbeeld nagenoeg constant blijft tijdens het doorkruisen van de zaal van links naar rechts en van voor tot achter.
Het is echt een feest om te constateren dat je met deze speaker set zo’n zaal kunt vullen met High-End geluid. Ook de technici gaven me een groot compliment: “Zo hoort het te klinken”, was een van de commentaren.
We danken de technici van het theater in Laren hierbij nogmaals enorm voor hun tijd en inzet om deze ervaring te kunnen beleven. 

De SoundPrism Excellent, eindelijk een High-End systeem dat ook “gewone” muziek perfect weergeeft.

De SoundPrism Excellence is een actief 3-weg systeem met de werkelijk revolutionaire AirBlade, een 180 graden afstralende driver voor midden/hoog, de 6,5 inch Purifi midwoofer en een bassysteem met een frequentie vanaf  24 Hz.
Het RMS vermogen is momenteel ca. 1200W! per kanaal en die wordt geleverd door 6 Purifi Klasse-D eindversterkers. 

Wij wensen u goede gezondheid en sterkte in deze vreemde periode!

Onze laatst gebouwde SoundPrism III voorzien van een zwart granieten baffle, gebouwd op klantspecificaties.

SoundPrism III graniet zwart

Gebouwd op klant specificatie

Wilt u zich werkelijk laten verbazen/verrassen, dan kunt u een luisterafspraak maken bij onze dealer, Studio Alkmaar in Oterleek (na de Audio Show Almaar).
Alle bezoekers van de Audio Show Alkmaar, hartelijk dank voor uw bezoek. We waren weer aangenaam verrast door de vele positieve reacties!
Een set van onze speakers koopt u vanaf € 6.600,–.
De afmeting is 122(H) x 24(B) x 37(D) en het gewicht is ca. 25 kg.
De huidige actieve versterking bedraagt 500W RMS/8-ohm per systeem (200W laag, 200W midden, 100W hoog).

We zijn erg blij met de recensie van onze Soundprism III luidsprekers in het audiomagazine “Music Emotion” van oktober 2019.

Onze basisversie van de Soundprism III wordt geleverd met massief Crema Marfil marmeren baffle. Die zorgt voor een nog neutralere afstraling met minder resonantie. Ook hebben wij de bas luidspreker vervangen waardoor de laagweergave perfect aansluit op de rest van het prisma.

SoundPrism-3 Marble

SoundPrism III Marmer

 

SoundPrism III logo

SoundPrism III logo

De SoundPrism III is een 3-weg actief aangestuurde luidspreker op basis van Hypex nCore. De controle over de speakerelementen is door de enorme dempingsfactor (ca. 1000!) bijzonder.
Pulsgeluiden in de muziek worden daardoor zo goed als realistisch weergegeven. U ervaart werkelijk de energie die de muzikanten tijdens hun uitvoering geven en dat kan voor sommigen even wennen zijn. 

Wat de gebruikte luidspreker-units betreft hebben we gekozen voor verschillende merken die in hun deel van het geluidsspectrum geweldig kunnen presteren.
Dit resulteert in een zeer indrukwekkende geluidsbeleving die door onze opzet (instelbare DSP) kan worden aangepast in een beleving die binnen uw specifieke wensen en luisterruimte past.

De SoundPrism III is een halfopen baffle. De basluidspreker zit in een behuizing waardoor het totale formaat beperkt is gebleven.
De midden- en hogetonen luidsprekers zijn van achteren open en geven daardoor aan de achterzijde nagenoeg het zelfde geluidsbeeld weer als de voorzijde (maar dan in tegenfase). Doordat er geen demping van een behuizing in dit systeem aanwezig is, is ook het pulsgedrag anders dan van een gesloten luidspreker. De weergave van het midden en hoog is vergelijkbaar en beter met die van de beste elektrostaten (volgens derden).

De SoundPrism III speakers “zweven” op vier magneetvoeten (meerprijs) die ervoor zorgen dat de speakers van de ondergrond geïsoleerd worden.
Standaard worden ze geleverd op spikes.

De SoundPrism III wordt handgemaakt en op bestelling gebouwd.
Wij leveren ze persoonlijk bij u af en passen de instelling aan in uw luisterruimte.

Ombouwen van uw huidige luidspreker naar actief, een streling voor het oor!

Veel muziekliefhebbers zijn nooit helemaal tevreden met het geluidsbeeld van hun speakers. “In de winkel klonken ze geweldig, maar thuis heel anders”, is een regelmatig gehoorde uitspraak. Na veel schuiven en draaien wordt uiteindelijk  wel een aardig compromis gevonden, maar het blijft toch altijd een uitdaging, de zoektocht van de ultieme weergave in je eigen luisteromgeving.
Wij bouwen uw passieve luidsprekers om naar een actief systeem, waarbij het geluidsbeeld aan uw ruimte wordt aangepast, dat is vaak vele malen makkelijker te realiseren dan andersom!
Wij maken 3 pre-sets, zodat u zelf kunt kiezen welk geluidsbeeld u het prettigst vindt.

Het ultieme weergeven

De perfecte weergever bestaat gelukkig (nog) niet, dus alles wat verkrijgbaar is blijft een compromis. Helaas zijn we erop attent gemaakt dat iedere luidsprekerfabrikant zijn eigen klankkleur toevoegt, waardoor je kunt “horen” van welk handelsmerk hij is. Wij waren bijzonder verbaasd over dit fenomeen, omdat we het idee hadden dat een luidspreker zo neutraal mogelijk zou moeten klinken. Helaas, niets blijkt minder waar….

Wij hebben een manier gevonden om die “fabriekskleuring” eruit te halen in de vorm van een actief en volledig instelbaar filter- en versterker systeem.
Bijna alles wat u zou willen aanpassen kan bij ons ingesteld worden om de ultieme uitersten uit het systeem te halen. Dit zorgt ervoor dat grote ergernissen in de weergave kunnen worden opgelost en dat de balans beter is.

Wij zijn in staat de weergave zo “recht” mogelijk of volledig naar eigen klankkleur in te regelen, zonder afbreuk te doen aan het fase/pulse gedrag van de luidspreker, terwijl u uw luidsprekers op bijna iedere gewenste plaats kunt neerzetten (zelfs strak tegen de muur).
Wij hebben dit systeem gemaakt met in de handel verkrijgbare middelen om te voorkomen dat het wiel weer opnieuw moest worden uitgevonden.
Als uw luisteromstandigheid veranderd kunt u door ons tegen een kleine vergoeding het systeem laten bijstellen. Iedereen kent wel het fenomeen dat bij het verplaatsen van luidsprekers vooral de laagweergave totaal kan veranderen, of dat een bepaald frequentiegebied te veel wordt versterkt of onderdrukt door omstandigheden in de ruimte.
Met het gebruik van onze actieve luidsprekers kan dit vrij eenvoudig opgelost worden.
Bij grotere luidsprekerkasten kunnen de actieve versterkers in de kast geplaatst worden. U bent vrij in de keuze van de eindversterkers (wij gebruiken meestal de Hypex Ncore versterkers)  zodat het vermogen en de kwaliteit overeenstemmen met uw wensen.

Wij kunnen met u alle mogelijkheden bespreken, maar wij adviseren liever om bij ons, de mogelijkheden van het systeem zelf te ervaren en te beoordelen. Hiervoor dient u wel een afspraak bij ons te maken, zodat wij voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

De kunst van het genieten

Geniet u van muziek of luistert u naar uw luidsprekers?
Dat is een interessante vraag, niet waar?
Zelf ben ik al van jongs af aan met het weergeven van muziek bezig geweest. Ik paste luidsprekers aan, veranderde filters en veranderde onderlinge weergevers in de luidsprekerkasten met het doel de weergavekwaliteit te verbeteren. Helaas (of gelukkig) kwam ik er na een aantal jaren achter dat ik alleen nog maar technisch aan het luisteren was. Hoorde ik dit of dat nu wel of niet in het geluid? Ik merkte dat ik niet meer kon genieten van de muziek waar ik naar luisterde. Toen ben ik enkele jaren volledig gestopt met de hobby en na een aantal jaren weer rustig opnieuw begonnen en heb het alleen technisch luisteren gelukkig achter me kunnen laten.

Naarmate ik langer bezig was met het aanpassen van de weergave, verhoogde ik automatisch mijn grenzen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het bouwen van volledig zelf ontworpen actieve luidsprekers.
Was ik nu klaar, zult u zich misschien afvragen? Ja en nee. Nadat ik de speakers naar tevredenheid in gebruik had genomen, bleek de akoestiek van de luisterruimte een beperkende factor te zijn. Deze bepaalt voor het grootste deel hoe een weergever (luidspreker) zijn kwaliteiten kan waarmaken. Ik kwam er achter dat mijn luisterruimte een beperkende factor was en niet alleen de weergever, zoals ik heel lang gedacht had. Nu heb ik ook aanpassingen gedaan met middelen om de akoestiek in mijn ruimte te verbeteren. Het geluid komt nu nog beter tot leven. Het ultieme genieten is begonnen.

 
 
 

Contact

U kunt een afspraak maken. Op de “Contact” pagina via een E-Mail of bellen met 0725346370 of 0624543310.