Genieten van muziek en films, daar draait het om!

Het afspelen van digitale audio en video

Wij leveren alle apparatuur om uw muziek, films en foto’s af te kunnen spelen op uw installatie. We stemmen de keuze van de apparatuur af op uw kennis en vaardigheid.
Wij bouwen systemen voor in de woonkamer en grotere systemen in luisterruimtes met centrale opslag voor meerdere gebruikers gelijktijdig. Voor ons is het belangrijkste uitgangspunt dat u overweg kunt met het systeem en het logisch kunt bedienen. Ook de geluidskwaliteit van de weergave is van belang voor het ultieme genieten ;). Daarvoor hebben we genoeg kennis in huis om ruimschoots aan uw behoeften te voldoen.

Digitale media in gebruik, iets voor u?

Van de mensen die ik ontmoet is altijd een groep die denkt dat multimedia en computers niets voor hun is. Zij denken dat ze er geen verstand van hebben (en dat kan natuurlijk ook terecht zijn) en daarom verdiepen zij zich niet in de mogelijkheden.

Zelf genieten wij van de hedendaagse technieken en die laten wij ons het leven veraangenamen.
Om u een voorbeeld te geven is de kans groot dat u een redelijke verzameling CD’s, DVD’s of Blu-rays heeft. U trekt uw kast open en vraagt zich af wat u allemaal heeft. Het overzicht van zo’n ongestructureerde verzameling is slecht en de meeste muziek en films zult u daardoor eigenlijk nooit  meer draaien. Al uw media doorspitten, bekijken en beluisteren gaat u waarschijnlijk niet doen, daar gunt u zich de tijd niet voor.
Kortom, eigenlijk jammer van de investering en de kastruimte. Bij het overzetten van uw media naar digitale opslag is dit probleem verleden tijd! U kunt dan bijvoorbeeld via het TV-scherm door uw verzamelingen muziek en films lopen waarbij met een klik een nummer gekozen wordt om direct af te spelen.

Bij het digitaliseren van uw collectie kunt u direct uitsplitsen wat u nooit meer zult beluisteren en wat u nog de moeite waard vindt. Het digitaliseren van muziek CD’s kunt u op een standaard computer doen en binnen ca. twee minuten heeft u de kopie van een CD (zonder kwaliteitsverlies), op uw harddisk staan.
Als dit voor u een stap te ver gaat, kunnen wij u daarin ook ondersteunen en deze omzetting maken. Al de gemaakte digitale albums kunnen op digitale media worden overgezet. Een mediaspeler of soortgelijk apparaat wordt op uw versterker en televisie aangesloten waarbij u via een afstandsbediening door de collectie kunt “bladeren” om uw favoriete muziek af te spelen. De hele CD collectie kan in een doos naar zolder (als u ze als backup wilt achterhouden). Voor “moeders” scheelt dat ook nog eens een hoop kastruimte. Hetzelfde verhaal kunnen we afsteken voor foto’s en video’s.
Kortom de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt en als u bang bent dat u het niet kunt bedienen, laten we het u graag zien. We hebben altijd apparatuur in huis om een demonstratie te geven en als u geen gelegenheid hebt om bij ons langs te gaan, komen wij naar u toe.
We vragen u hiervoor wel een afspraak te maken, zodat we voldoende tijd voor u kunnen uittrekken.

Soorten apparatuur voor het afspelen van digitale media

Voor het eenvoudig kunnen afspelen van bijvoorbeeld muziek kunt u een zogeheten mediaspeler gebruiken. Dat is een klein kasje waarop de televisie, uw versterker en uw netwerk kan worden aangesloten. Op deze mediaspeler kan een harddisk met uw digitale muziekbestanden worden aangesloten. Op uw televisie kunt u via een afstandsbediening de muziekalbums en nummers zien, waarbij via een druk op de knop het album of losse nummers van uw keuze worden afgespeeld via uw muziekinstallatie.

Wilt u geen gebruik willen maken van het televisiescherm om muziek af te spelen, dan zijn er ook mediaspelers die ondersteund worden via een app (een programma op uw smartphone) waarmee de bediening en de weergave van de albums en muziekbestanden overgenomen wordt.

De prijzen van dit soort apparatuur zal beginnen bij ca.
€ 250,–. Verder kunt u het zo duur maken als u wilt natuurlijk.

De mogelijkheden en combinaties van deze systemen zijn nagenoeg onbegrensd. Wij adviseren en ondersteunen u er graag bij.

Contact

U kunt een afpraak maken door het invullen van het fomulier op de “Contact” pagina, maar u kunt ons ook bellen met 0725346370 of 0624543310.